Formulieren Centrale autoriteit

Hieronder vindt u formulieren voor een verzoek tot teruggeleiding die u kunt indienen bij de Centrale autoriteit.


Formulieren voor de Centrale autoriteit

U wilt een verzoek bij de Centrale autoriteit indienen tot terugkeer van uw kind, lokalisatie van uw kind, omgang met uw kind of een onderzoek naar de sociale omstandigheden. Hiervoor dient u het onderstaand formulier voor teruggeleiding of internationale omgang in te vullen. U vindt ook de toelichting op het formulier van de Centrale autoriteit. Via de checklist kunt u controleren of u alle benodigde documenten heeft bijgevoegd.


Stuur het formulier met de verzochte bijlagen op naar:

Ministerie van Veiligheid en Justitie
Directie Control, Bedrijfsvoering en Juridische zaken
Centrale autoriteit Internationale Kinderaangelegenheden
Postbus 20301
2500 EH DEN HAAG

Let op!
De Centrale autoriteit is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 12:30 uur.

Tip: Bewaar een kopie van alle documenten voor uw eigen dossier.

Onze initiatieven

Website

Mediation bureau

Door middel van crossborder mediation kunnen ouders onder begeleiding van gedragswetenschappelijke en juridische mediators tot een oplossing komen welke het meest recht doet aan hun kind.
Website

LEPCA

Centrum IKO heeft LEPCA -Lawyers in Europe focusing on Parental Child Abduction – ontwikkeld, een Europess netwerk van internationale kinderontvoeringsadvocaten.
Website

116000 Hulplijn vermiste kinderen

De 116000 Hulplijn is een Europees noodnummer dat in 27 Europese landen beschikbaar is voor het melden van vermiste kinderen. Ook kunt u bellen als u een vermist kind hebt gezien of als je zelf bent weggelopen. De 116000 Hulplijn biedt begeleiding aan achterblijvers na een vermissing. Dankzij het sterke Europese netwerk biedt de 116000 Hulplijn extra mogelijkheden bij grensoverschrijdende vermissingen van kinderen.
eWELL

EWELL

Binnen de EU worden jaarlijks ongeveer 1800 kinderen door een van hun ouders achtergehouden in of meegenomen naar een ander land. Het Centrum IKO participeert in een Europees onderzoek naar de gevolgen voor de kinderen.
Uw waardevolle gift is aftrekbaar. Wij waarderen uw gift zeer en danken u hartelijk voor uw hulp om ons werk voort te zetten.
English Espagnol Francais