Kosten

Het Mediation Bureau heeft in samenspraak met de Raad voor Rechtspraak en het Ministerie van Veiligheid en Justitie een speciale regeling getroffen voor ouders die in crossborder mediation gaan. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid vergoedt een deel van de totale kosten van een crossborder mediation bij internationale kinderontvoeringen. Daarnaast verleent de Raad voor Rechtsbijstand toevoegingen aan ouders die in aanmerking komen voor gefinancierde rechtstbijstand.

De kosten van de crossborder mediation bedragen maximaal € 1390 per ouder, uitgaande van een volledige mediation van maximaal 9 uur, voorbereiding en afronding van 3 uur en het opstellen van de vaststellingsovereenkomst.

De Raad voor Rechtsbijstand verleent een toevoegingen voor de mediation aan ouders die in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. Deze ouders betalen enkel een eigen bijdrage van €53,- of €105,-. Om te weten of u in uw situatie in aanmerking komt voor rechtsbijstand, kunt u informatie opvragen bij het Mediation Bureau.

English Espagnol Francais