Nieuwsbrief

Vier keer per jaar verstuurt het Centrum IKO een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen.
Terugkerende rubrieken zijn:
'IKO uit de Praktijk', waarbij ouders geïnterviewd worden over hun internationale kinderontvoering of de reden waarom zij contact hebben opgenomen met het Centrum IKO.
'De rechter spreekt' met een bijzondere uitspraak van de rechter over internationale kinderontvoering of aanverwante onderwerpen
'IKO belicht' over hoe het Centrum IKO in het nieuws is gekomen.

Wilt u de nieuwsbrief ook lezen? U kunt zich via het contactformulier aanmelden onder vermelding van nieuwsbrief aanmelding

Onze initiatieven

Website

Mediation bureau

Door middel van crossborder mediation kunnen ouders onder begeleiding van gedragswetenschappelijke en juridische mediators tot een oplossing komen welke het meest recht doet aan hun kind.
Website

LEPCA

Centrum IKO heeft LEPCA -Lawyers in Europe focusing on Parental Child Abduction – ontwikkeld, een Europess netwerk van internationale kinderontvoeringsadvocaten.
Website

116000 Hulplijn vermiste kinderen

De 116000 Hulplijn is een Europees noodnummer dat in 27 Europese landen beschikbaar is voor het melden van vermiste kinderen. Ook kunt u bellen als u een vermist kind hebt gezien of als je zelf bent weggelopen. De 116000 Hulplijn biedt begeleiding aan achterblijvers na een vermissing. Dankzij het sterke Europese netwerk biedt de 116000 Hulplijn extra mogelijkheden bij grensoverschrijdende vermissingen van kinderen.
eWELL

EWELL

Binnen de EU worden jaarlijks ongeveer 1800 kinderen door een van hun ouders achtergehouden in of meegenomen naar een ander land. Het Centrum IKO participeert in een Europees onderzoek naar de gevolgen voor de kinderen.
Uw waardevolle gift is aftrekbaar. Wij waarderen uw gift zeer en danken u hartelijk voor uw hulp om ons werk voort te zetten.
English Espagnol Francais